Kontakta oss info@starcs.se

Få bättre kundrelationer med CRM

Varför ska ditt företag satsa på CRM? För att det är ett effektivt sätt att skapa nya affärsmöjligheter och få bättre relationer med era befintliga kunder. CRM kan vara en komponent i att göra ditt företag till ett företag som alla talar om.

CRM kan förklaras som ett smart, enkelt och snabbt sätt för företag att förvalta och hålla koll på sina kundrelationer. Med smarta datadrivna lösningar går det att ta fram marknadsföring som anpassas till specifika kunder, få koll på vilken typ av produkter kunderna kan behöva investera i härnäst samt göra detaljerade analyser som kan utveckla verksamheten på sikt. Du hittar mer information på https://www.upsales.com/sv/, annars kan du läsa vidare om grunderna kring CRM här.

Skapa mer relevanta kampanjer riktade mot kunderna

Riktad annonsering har under en tid varit ett omdebatterat ämne när det handlar om reklam riktad mot konsumenter. När det handlar om reklam riktad mot företag anses det i regel som mer oproblematiskt. Ett av målen med CRM är att i kommunikationen:

”öka relevansen mot kunderna och därmed öka försäljningen. Med hög relevans går det även att öka antalet kommunikationer som görs mot kunderna.” (Källa: Dagens Media)

CRM ger helt enkelt ditt företag betydligt högre kapacitet att hantera och analysera stora mängder kunddata. Analyser som visserligen skulle kunna genomföras manuellt, men som i det fallet tar betydligt mer tid i anspråk. Om du gör marknadsföringen mer relevant för kunderna förbättrar du också relationerna till dem. Det i sin tur leder till att chanserna ökar att de kommer att rekommendera dig för andra potentiella kunder. Den typen av marknadsföring går inte att köpa för pengar.