Kontakta oss info@starcs.se

Smarta HR-lösningar

Det närmar sig lönetider och stressen är ett faktum för många företag och inte minst lönespecialister. Modern lönehantering och andra smarta HR-system är framtiden när det gäller effektiv personaladministration.

I den här artikeln förklarar vi på vilket sätt du kan undkomma moment som blir till riktiga tidsbovar i verksamheten. Häng med för att lära dig mer om effektivitet inom HR!

Effektivitet – framtidens ledord

lönehanteringOavsett vi talar tillverkning, kundservice eller personalfrågor präglar effektivitet det moderna företagets koncept och fokus idag. Att säkerställa en effektiv arbetsrytm i alla led; internet och externt mot kunder samt andra intressenter. Något som också ligger till grund för specialiserade HR företag som Aditro Sverige där fokus är att bistå företag med smarta personalsystem och HR-lösningar.

Experter som just Aditro grundar sitt koncept på det ökade behovet av rätt tekniska förutsättningar för det interna personalarbetet i företag. Med Aditros lönesystem frigörs tid i företaget, vilket kan användas på andra viktiga moment som bidrar till en effektiv arbetsrytm oavsett tidpunkt på månaden. Istället kan exempelvis HR-avdelningen fokusera på andra viktiga bitar i en verksamhet såsom värdeskapande arbete eller utredningsarbete.

HR – vad innebär det?

Begreppet HR är det moderna uttrycket för personaladministration, men det engelska ordet Human Resource har en bred mening. Det handlar inte bara om en sortens arbete som går ut på att hantera personalfrågor såsom löner, kontrakt och uppsägning. Tvärtom är det ett mer omfattande arbete som i hög grad spelar en viktig roll i hela verksamheten. Metrojobbs expert beskriver HR-funktionen på följande sätt:

– Säkra tillgången på den nyckelkompetens som krävs för att företag och organisationer ska nå sina affärsmål.

Nöjda medarbetare är A och O för en välmående arbetsplats, men det behövs tid till att ta hand om personalen. Smarta HR-system bidrar till detta på ett konkret sätt!